研究論文

  • 分野

  • 年別

  • フリーワード

検索結果21-40件(全152件)

  • Effects of 12-Week Ingestion of Yogurt Containing Lactobacillus plantarum OLL2712 on Glucose Metabolism and Chronic Inflammation in Prediabetic Adults: A Randomized Placebo-Controlled Trial.

    Nutrients 12 (2): 374 / 2020年

    分野

    糖代謝

    キーワード

    有効性、安全性、血糖値が気になる者

    素材

    乳酸菌

  • A dose-finding study for a supplement containingLactococcus lactis subsp.cremoris FC in healthy adults with mild constipation.

    Bioscience of Microbiota, Food and Health 39 (1): 19-22 / 2020年

    分野

    整腸、腸内細菌

    キーワード

    有効性、便秘

    素材

    乳酸菌 、クレモリスFC株

  • Effect of Chlorogenic Acids on Cognitive Function in Mild Cognitive Impairment: A Randomized Controlled Crossover Trial.

    Journal of Alzheimer's Disease 72 (4): 1209-1216 / 2019年

    分野

    認知機能

    キーワード

    有効性、認知機能、ADAS-Jcog、MMSE、トレイルメイキングテスト、MCI、軽度認知症患者

    素材

    クロロゲン酸

  • Effect of psyllium husk on the suppression of postprandial elevation of serum triglyceride level in human.

    薬理と治療 47 (9): 1537-1543 / 2019年

    分野

    食後中性脂肪

    キーワード

    有効性、中性脂肪高め

    素材

    サイリウム種皮

  • Effect of psyllium husk on the suppression of postprandial elevation of blood glucose level in human.

    薬理と治療 47 (9): 1529-1536 / 2019年

    分野

    食後血糖

    キーワード

    有効性、血糖値高め

    素材

    サイリウム種皮

  • ターミナリアベリリカ抽出物含有食品の食後血糖値上昇抑制効果確認試験

    薬理と治療 47 (8): 1245-1251 / 2019年

    分野

    食後血糖

    キーワード

    有効性、血糖値高め

    素材

    ターミナリアベリリカ抽出物

  • ターミナリアベリリカ抽出物含有食品の食後中性脂肪上昇抑制作用確認試験

    薬理と治療 47 (6): 949-955 / 2019年

    分野

    食後中性脂肪

    キーワード

    有効性、中性脂肪高め

    素材

    ターミナリアベリリカ抽出物

  • Effects of synbiotics containing Bifidobacterium animalissubsp. lactis GCL2505 and inulin on intestinal bifidobacteria: A randomized, placebo-controlled, crossover study

    Food Sci Nutr 7 (5): 1828-1837 / 2019年

    分野

    整腸、腸内細菌

    キーワード

    有効性、安全性、便秘傾向者

    素材

    ビフィズス菌

  • 食後血清尿酸値に対する乳酸菌発酵豆乳上清の上昇抑制作用とその関与成分の検討

    薬理と治療 47 (4): 637-645 / 2019年

    分野

    尿酸値

    キーワード

    有効性、食後血清尿酸値、血清尿酸値高め

    素材

    乳酸菌発酵豆乳上清

  • 松樹皮抽出物含有食品のLDLコレステロール低下作用確認試験

    薬理と治療 47 (4): 629-635 / 2019年

    分野

    脂質代謝

    キーワード

    有効性、LDLコレステロール高め

    素材

    松樹皮抽出物

  • 食物繊維粉末食品摂取による整腸作用の検証

    薬理と治療 47 (2): 247-255 / 2019年

    分野

    整腸、腸内細菌

    キーワード

    有効性、整腸、便秘者

    素材

    食物繊維粉末

  • 機能性大麦BARLEYmax(Tantangara)の腸内細菌叢を介する抗肥満効果

    薬理と治療 46 (12): 2099-2110 / 2018年

    分野

    体脂肪

    キーワード

    有効性、腸内細菌叢、体脂肪が気になる者

    素材

    機能性大麦BARLEYmax(Tantangara)

  • ターミナリアベリリカ抽出物含有食品の内臓脂肪低減作用

    薬理と治療 46 (12): 2091-2098 / 2018年

    分野

    体脂肪

    キーワード

    有効性、内臓脂肪面積多め

    素材

    ターミナリアベリリカ抽出物

  • Regulation of adiposity by para-metabobiotic Lactobacillus amylovorus CP1563 in healthy normal and pre-obese adults individuals

    Jpn Pharmacol Ther 46 (9): 1601-1612 / 2018年

    分野

    体脂肪

    キーワード

    有効性、BMI、ウエスト周囲径、内臓脂肪面積多め

    素材

    Lactobacillus amylovorus CP1563

  • Effects of Bifidobacterium breve B-3 on body fat reductions in pre-obese adults.

    Bioscience of Microbiota, Food and Health 37 (3): 67-75 / 2018年

    分野

    体脂肪

    キーワード

    有効性、安全性、体脂肪率、体脂肪が気になる者

    素材

    ビフィズス菌

  • 加熱殺菌体Lactobacillus acidophilus L-92株を含有する食品の健常人に対する過剰摂取時の安全性

    薬理と治療 46 (7): 1201-1211 / 2018年

    分野

    安全性

    キーワード

    安全性、健常者、通年性アレルギー鼻炎軽症・中等度者

    素材

    加熱殺菌体Lactobacillus acidophilus L-92株

  • ターミナリアベリリカ抽出物の食後血中中性脂肪値および食後血糖値上昇抑制作用に関わる成分とその機序

    応用薬理 94 (5/6): 59-66 / 2017年

    分野

    食後中性脂肪、血糖

    キーワード

    有効性、作用機序、中性脂肪高め、血糖値高め

    素材

    ターミナリアベリリカ抽出物

  • Bifidobacterium bifidum YIT 10347 fermented milk exerts beneficial effects on gastrointestinal discomfort and symptoms in healthy adults.

    J Dairy Sci 101 (6): 4830-4841 / 2018年

    分野

    整腸、腸内細菌

    キーワード

    有効性、胃腸不快感

    素材

    Bifidobacterium bifidum YIT 10347発酵乳

  • Effects of Composite Supplement Containing Astaxanthin and Sesamin on Cognitive Functions in people with Mild Cognitive Impairment.

    J Alzheimers Dis 62 (4): 1767-1775 / 2018年

    分野

    認知機能

    キーワード

    有効性、MCI、軽度認知症患者

    素材

    アスタキサンチン 、セサミン

  • Safety Evaluation of Excessive Intake of Lactococcus lactis Subsp. lactis JCM 5805.

    Food and Nutrition Sciences 9 (4): 403-419 / 2018年

    分野

    安全性

    キーワード

    安全性、免疫、抗ウイルス、風邪をひきやすい者

    素材

    Lactococcus lactis